recept Chokladtårta glutenfri mjölkfri

Chokladtårta glutenfri mjölkfri äggfri

Recept på Chokladtårta

Glutenfri Mjölkfri

Grunden i chokladtårtan är en sockerkaka med choklad. Givetvis kan man bara göra sockerkakan också. Den är god som den är. Annars bakar man den först så den hinner svalna lite innan man skär i den och dekorerar

Glutenfri-mjolkfri-chokladtarta

Gluten och Mjölkfri Chokladkaka/Sockerkaka

200g mjölkfritt margarin

200g socker

4 ägg

200g glutenfritt självjäsande mjöl*

1/2 dl kakao¤

 

Använd flytande margarin eller smält margarinet över låg värme på spisen.

Rör margarin och socker pösigt, ha i äggen, ett i taget.

Blanda i mjölet.

Tillsätt kakao.

 

¤Man kan även baka utan kakao, och få en vanlig sockerkaka. Detta är ett bra grundrecept för alla typer av sockerkakor som du kan smaksätta som du själv vill.

* Om man bakar på vår glutenfria mjölmix, måste man tillsätta 2 1/2tsk bakpulver.

Grädda kakan vid 190C i 20-25min

 

Låt kakbottnen svalna helt innan du delar den i två eller tre delar. Väta kakbottnarna med växtmjölk, äpplejuice, kall kaffe eller annat som du tror smakar gott med tårtan och gärna 1/2 dl rom för en vuxnare smak.

 

Fyll kakan med smörkräm:

 

CHOKLADSMÖRKRÄM

250g mjölkfritt margarin

100g florsocker eller sukrinmelis

2 tsk kakao

 

Lägg en kakhalva på serveringsfatet och bre ut chokladsmörkrämen ovanpå. Lägg på den andra halvan av kakan. Över kakan och på sidorna brer ut ut ett tjock lager chokladkräm.

 

Chokladkräm

1 pk Schlagfix mjölkfri vispgrädde

2ts kakao

 

Lägg nedre kakbottnen på ett fint serveringsfat.

Bred ut chokladsmörkrämen över det nedre kakbottnen.

Ta en tredjedel av chokladkrämen, tillsätt lite finhackade mandlar eller valnötter och bred ut ovanpå chokladsmörkrämen.

 

Lägg på övre kakhalvan och fördela resten av chokladkrämen över tårtan och längsmed sidorna.

Pynta med strössel, hackade nötter, finhackade choklad eller liknande

Glutenfri Mjölkfri Chokladtårta Vegansk