citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Citronkladdkaka

Glutenfri Mjölkfri (Äggfri, Sockerfri)

Denna kakan blir riktigt syrlig och knäckig söt. Den blev snabbt en favorit i vår familj, även om jag nog tycker den blir godast när vi bakar den med ägg.

 

1 citron, ekologisk

150 g mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ½ dl glutenfritt självjäsande mjöl

1msk maizena**

3msk äpplemos**

1msk bakpulver**

 

**byt ut mot 3 ägg, om du tål.

 

GÖR SÅ HÄR

 

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2-4 msk saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft och alla andra ingredienser och vispa sammen till slät smet. Har du inte äpplemos så ersätt med ca 2 msk juice.

 

Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa gärna med kokosmjöl. Tänk på att kakan blir dubbelt så tjock när den gräddas, så välj en form där den inte rinner över!

 

Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen.

 

Jag tycker den är god som den är, men eventuellt kan man servera med mjölkfri vispgrädde.