Recept Glutenfria Mjölkfria Brownies

Glutenfria Mjölkfria Brownies

Recept Glutenfria Mjölkfria Brownies

Dessa brownies är bakade med självjäsande glutenfritt mjöl från Doves Farm. Mjölet från Doves Farm är ett hög-kvalitetsmjöl som är gjord på riktiga råvaror som bovetemjöl, rismjöl och tapiokamjöl, och har ett bättre glykemisk index än de billiga mjölmixer du hittar på stormarknaden som består av nästan ren vetestärkelse. Mjölmixen är garanterad ren utan spår av vete, gluten eller någon andra allergener.

Ingredienser:

100g vegetabiliskt margarin

150g mörk choklad

100g självjäsande mjöl, Doves Farm*

100g hackade valnötter (valfritt)

2 dl sukrin eller 200g socker

3 ägg

 

Smält margarin och choklad i vattenbad eller över låg värme på spisen VIKTIGT att inte använda hög värme eller mikro, då chokladen lätt kan bli grötig av det.

Blanda i ägg, ett i taget

Blanda mjöl och sukrin/socker i egen bunke, häll i hackade nötter om du önskar nötter. Valnötter eller hasselnötter är båda gott i dessa.

Häll smeten i liten, smord långpanna eller form rundform 25-30cm diameter

* Om man bakar på vår glutenfria ljusa mjölmix från Doves Farm, måste man tillsätta 1 tsk bakpulver.

Grädda vid 180C ca 20min. Den kommer vara kladdig i mitten, vill du ha en torrare kaka kan du grädde upp till dubbla tiden.