Glutenfria Muffins

Glutenfria Muffins

Glutenfria Muffins

Kladdkakamuffins

 

Dessa två recept är båda bakade med mjölmixer från www.glitne.se den ljusa mjölmixen är en allround mjölmix som kan användas till alla slags kakor, pannkakor, och annan bakning. Den självjäsande mjölmixen använder jag när jag bakar utan ägg, då den är tillsatt bakpulver och xanthangummi som gör att smeten jäser och håller ihop fint, alltså de två egenskaper man främst är ute efter när man använder ägg i kakor.

 

Recept 1: Med ägg

 

150g mjölkfritt margarin

2dl socker eller sukrin

1dl kakao

2tsk vaniljsocker

2ägg

2dl Ljus Mjölmix

en nypa salt

 

Smält margarin i en kastrull, tillsätt sedan socker, vaniljsocker, salt och kakao. Äggen vispas i ett i taget. Rör in i mjölblandningen till jämn smet.

Häll i muffinsformar.

 

Grädda i förvärmd ugn 175C ca 20 min

 

Recept 2: Utan ägg

 

150g margarin

2dl socker

1dl kakao

2ts vaniljsocker

1dl vatten, juice eller växtmjölk

2dl Självjäsande mjöl, glutenfritt

en nypa salt

ev. 2 krm xanthangummi

 

Smält margarin i en kastrull, tillsätt sedan socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör in i mjölblandningen och tillsist vattnet så det blir en jämn smet.

Häll i muffinsformar. Fyll formerna bara till hälften, då de jäser mycket! Muffins utan ägg smular mer än muffins med ägg, det hjälper att låta dem svalna helt innan de serveras så blir de fina.

 

Grädda i förvärmd ugn 175C ca 20 min