recept: kantarellpaj glutenfri mjölkfri

Kantarellpaj

Glutenfri och Mjölkfri Kantarellpaj

Under hösten har vi mängder med kantareller i skogen där vi bor, och jag brukar plocka rätt mycket. Man kan steka dem lite lätt, blanda i omeletter, ha dem på toast, till tillbehör till grytor -eller i grytor. Men en annan favorit är att göra en kantarellpaj. Pajskalet har jag gjort på mandelmjöl, och det är båda glutenfritt och LCHF.

 

Glutenfritt Pajskal på mandelmjöl

3 dl mandelmjöl

50g mjölkfritt margarin

1 msk Fiberhusk

1 ägg

1 tsk salt

Blanda mandelmjöl, salt, husk och margarin väl. Tillsätt ägget. Press ut i smord pajform.

Låt det stå kallt minst en halvtimme.

 

Pajfyllning

Skär kantarellerna i skivor om de är stora. Fyll pajformen. Det är lite olika hur mycket kantareller man tycker är lagom, men fyll formen med ett relativt tjockt lager.

Gör en smet på

 

150g Wilmersburger mjölkfria pizzaost

2 ägg

1dl växtmjölk

1tsk salt

 

Visp ihop smeten och häll över kantarellerna.

 

In i ugnen på 175C 20-30min

 

Servera gärna med lite sallad, rucola, tomater eller liknande.