Recept: Kladdkaksmuffins glutenfria och mjölkfria

Kladdkaksmuffins

Glutenfri & Mjölkfri Kladdkaksmuffins

Dessa muffins blir riktigt härligt kladdiga i mitten och lite spröda på toppen.

Ingredienser:

150g mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 dl kakao

1 nypa salt

2 ägg

2 dl glutenfri mjolmix ljus, Doves Farm

Gör Såhär:

Sätt ugnen på 175C

Smält margarin vid låg värme

Tag kastrullen med det smälta smöret av plattan och tillsätt socker, vaniljsocker, kakao, salt. Blanda väl

Rör i äggen, ett i taget

Tillsätt mjölet och rör till allt är blandad.

Klä en muffinsplåt med muffinsformar, du kan gärna spruta lita olja i formerna så degen inte fastnar.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen ca 20min

Låt muffinsen svalna i muffinsplåten så de inte flyter ut.