Lasagne utan gluten och mjölk

Vegansk Lasagne

Vegansk Lasagne, Glutenfri och Mjölkfri

Mättar 4-6 personer.

Givetvis kan man göra lasagnen med köttfärs också, om man vill ha kött i maten.

 

Lasagne Mjölkfri Glutenfri Äggfri Vegan

 

Glutenfria Lasagneplattor läggs i blöt i kokande vatten medan du gör quornsås och ostsås

Färssås:

stek upp 500g Quorn, sojafärs (eller köttfärs, om du är köttis)
(ev 100-200g rotselleri och/eller morötter)
1 finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater
3msk tomatpuré
oregano, salt efter smak

 

Stek färs och lök vid låg värme tills löken blir blank men inte bränd. Tillsätt riven rotselleri om du gillar och pressad vitlök, blanda i tomater och tomatpuré. Smaka av med salt och riklig med örtkryddor.

Ostsås

3-4 msk vit sås-mix eller ostsås-mix
5dl osötad sojamjölk eller annan växtmjölk
kok upp, och blanda sedan ner i smeten ett paket pizzaost 

Varva nu färssås, lasagneplattor och ostsås medan du ser till att lasagneplattorna dränks i sås så de kan suga till sig mer vätska. Justera eventuellt med lite mer vatten i såsen om det behövs. Avsluta med lasagneplattor, riven ost och täck osten med ostsås. (Om osten ligger ensam på toppen kommer dels lasagneplattorna inte kunde suga vätska, dels torkar osten in. Seg fin ost får man med lite sås eller växtmjölk över osten)

In i ugnen 200C i 25-30min.