Recept nötchokladkaka glutenfri mjölkfri

Nötchokladkaka

Recept glutenfri Nötchokladkaka, mjölkfri

En riktigt god kaka, ät som den är, eller toppa med citronfromage eller hallonmousse. Den är snabb att baka, och är helt glutenfri och mjölkfri om man gör den på mjölkfritt margarin och mjölkfri mörk choklad eller kakao.

Baka en glutenfri nöt-choklad-kaka

Ingredienser:

3 dl hasselnötsmjöl eller annat nötmjöl

1 dl socker eller sockerersättning

1 dl kakao eller 100g smält mörk choklad

100g smält/flytande mjölkfritt margarin

4 äggvitor

1 tsk vaniljsocker

1 dl Doves Farm Glutenfri Mjölmix

 

Gör Såhär:

Vispa äggvitorna till hårt skum.

Smält margarin och choklad över låg värme tills det flyter. Blanda mycket försiktigt med äggvitorna.

Blanda alla torra ingredienser väl.

Vänd ned mjölblandningen i äggvitorna, var försiktig och rör inte runt mer än nödvändigt.

Grädda i smord form, 200C i ca 20min.

Ät den som den är, eller låt den svalna och skopa på citronfromage eller hallonmousse (se egna recept) och låt det stå minst 2 timmar i kyl och stelna.