Recept: ostsufflé glutenfri och mjölkfri

Ostsufflé

OSTSUFFLÉ, Mjölkfri, Glutenfri

Så lätt att göra och så gott.

ostsuffle mjölkfri glutenfri

Recept

2msk glutenfri ljus mjölmix

2 1/2 dl sojamjölk/mandelmjölk eller annan växtmjölk

4 äggulor

1krm salt

1 krm muskot

2 tsk tapioka

1 pk pizzaost Wilmersburger

5 äggvitor

mjölkfritt margarin för att smörja formen

 

 

 

Sätt ugnen på 225°.

 

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna något. Vispa i äggulor, salt, muskot, tapioka och pizzaost. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Gör det för hand och rör inte mer än vad som behövs för att blanda äggvitor med ostsmeten. Smörj en ugnsfast form noga, sufflén blir nästan dubbelt så stor så den måste ha plats att utvidga sig. Häll i smeten.

 

Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min.

 

Ät den varm, gärna med kalamataoliver, och glutenfri ciabatta.

 

Saknar du köttet, kan du ta lite strimlad skinka eller salami till.