recept: glutenfri rabarberkaka

Rabarberkaka

Glutenfri Mjölkfri Rabarberkaka

På våren när de första späda rabarberstjälkarna kommer, så finns inget godare. Rabarberpaj är lite uttjatad, men det är så gott att göra annat på rabarber också. Här försöker jag mig på en rabarberkaka, som med fördel serveras med rabarbermousse. Jag har lagad moussen i egen skål, -det har sina fördelar när man har barn-, men låt gärna kakan svalna något och häll moussen över så den stelnar på toppen. Pynta med lite rött skal från rabarberstjälken.

250g rabarber

1 dl socker (eller mer om du vill ha det riktigt sött)

75g mjölkfritt margarin

1dl socker

150g Doves Farm ljus glutenfri mjölblandning

2 ägg

1 tsk bakpulver

 

Gör Såhär:

Blanda margarin med 1 dl socker

Rör i glutenfritt mjöl, ägg, och bakpulver

Blanda rabarber och 1 dl socker

Blanda till sist rabarber-socker blandningen in i smeten

Gräddas i ugn vid 200C ca 25min, kolla med en sticka när den är klar.