Recept: glutenfri saffranskrans

Saftig glutenfri saffranskrans

Saftig Glutenfri Saffranskrans,

Mjölkfri Äggfri Vegansk

Glutenfri Saffranskrans Mjölkfri Äggfri Vegansk

Lussebullar hör Lucia till, men det är roligt att variera, och faktiskt lättare att få till de riktigt saftiga, mumsiga glutenfria bakverken om man bakar med bakpulver än med jäst. Denne gör jag med äpplemos på våra egna äpplen. Med köpt äpplemos kan man eventuellt reducera sockermängden lite. Det går också bra att istället använda 1/2 banan, men reducera då mängden xantangummi till minst hälften.

Ingredienser:

80g socker

1 pk saffran (0.5g)

150 g Doves Farm glutenfri mjölmix självjäsande

3 msk rapsolja

2 msk apelsinjuice

1 dl äpplemos (osockrad)

0.75 tsk xanthangummi

Gör Såhär:

Förvärma ugnen till 175C

Lägg lite av sockret i en mortel och ta i saffranet, krossa det så allt saffran är nykrossad och väl blandad med sockret

Blanda alla torra ingredienser i en bunke

Med en gaffel eller liknande rör man sedan i olja, juice och äpplemos.

Smeten blir rätt tjock, och det är en liten portion. Oftast är det ju inte så många som skall ha glutenfritt, men dubbla eller tredubbla om du vill det skall räcka till flera.

Smör en liten form, och överför smeten.

Gräddas i 175C ca 30min, kolla med en sticka när den är klar. Kakan skall släppa pinnen, så ingen smet följer med pinnen ut.