Recept: veganska våfflor, glutenfria

Veganska våfflor / pannkakor

Veganska Våfflor / Pannkakor, Glutenfria

Båda bovete och teffmjöl är jättegott till pannkakor och våfflor. Vill man ha en färdig mix, är Orgran bekväm. Smaken är god, och de lämper sig båda till salt mat som bacon, löjrom och grytor såväl som till bär, sylt och grädde. Vill man hålla nere sockermängden, så försök att använda färska eller frusna bär istället för sylt, och servera gärna en god mjölkfri vispgrädde till.

Själv tycker jag teffmjöl är gott till våfflor. Teff är proteinrikt, och ger goda, frasiga våfflor! Här använder vi Mörkt Teffmjöl.  För att göra pannkakor tillsätter man bara mera mjölk.

Våfflorna håller bra ihop, och ägg behövs inte.

Veganska Frasvåfflor, glutenfria, mjölkfria, äggfria

250g Mörkt Teffmjöl*

1 dl flytande mjölkfritt margarin

3,5 dl växtmjölk (sojamjölk, mandelmjölk, rismjölk)

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

Blanda ihop smeten och låt den svälla ca 30min.

Grädda de inte för länge, då de kan bli torra, de gräddas snabbt!

Serveras varma.