Rabarberkladdkaka glutenfri mjölkfri äggfri vegansk

Rabarberkladdkaka

Rabarberkladdkaka –

Glutenfri Mjölkfri Äggfri Vegansk

Rabarber kan oftast ersätta citron i de flesta recept, och nu när vi har mycket rabarber är det kul att göra något nytt med den. Kakan går mycket snabbt att göra, och kan med fördel göras klart god tid i förväg. Har den hunnit svalna så är det faktisk lättare att ta för sig utan att hela kakan smular sönder.

 

Ingredienser:

150g mjölkfritt margarin eller kokosfett

2 dl strösocker eller sockerfritt alternativ

2 tsk vaniljsocker

2 ½ dl glutenfritt självjäsande mjöl*

1msk MyEy äggsersättning

4msk vatten

5 stjälker rabarber (lite beroende på storlek, men det är gott med mycket rabarber så fyll på bara!)

 

Gör såhär:

Rör margarin/kokosfett och socker till en luftig smet. Blanda i mjölet, vaniljsocker och blanda. Ha i äggersättning, heller lite för lite än för mycket, för den är rätt så effektiv. Till sist rör du i vattnet och blandar gott.

Sätt ugnen på 180°C

Ansa rabarbern. Skär bort fot och hatt och alla fula delar. Sent på sommaren kan man behöva skala av det yttra skalet, men tidigt på våren behövs inte det. Skär upp rabarbern i små bitar 1-2cm långa. Blanda det mesta i smeten, men behåll några fina för pynt.

Smörj en pajform, gärna av avtagbar kant. Häll i smeten och fördela den fint med slickepott. Några fina rabarberbitar får gärna läggas på toppen, så det ser snyggt ut.

Gräddas i ca 20min, står den i 25min blir det kaka och inte kladdkaka, så ta den när den är lagom kladdig för din smak. Servera gärna med vår mjölkfria spraygrädde!