Glutenfria Chokladmuffins
Dessa två recept är båda bakade med mjölmixer från www.glitne.se den ljusa mjölmixen är en allround mjölmix som kan användas till alla slags kakor, pannkakor, och annan bakning. Den självjäsande mjölmixen använder jag när jag bakar utan ägg, då den är tillsatt bakpulver och xanthangummi som gör att smeten jäser och håller ihop fint, alltså de två egenskaper man främst är ute efter när man använder ägg i kakor.
Recept 1: Med ägg
150g margarin
2dl socker
1dl kakao
2ts vaniljsocker
2ägg
2dl Ljus Mjölmix
en nypa salt
Smält margarin i en kastrull, tillsätt sedan socker, vaniljsocker, salt och kakao. Äggen vispas i ett i taget. Rör in i mjölblandningen till jämn smet.
Häll i muffinsformar.
Grädda i förvärmd ugn 175C ca 20 min
Recept 2: Utan ägg
150g margarin
2dl socker
1dl kakao
2ts vaniljsocker
1dl vatten
2dl Självjäsande mjöl, glutenfritt
en nypa salt
Smält margarin i en kastrull, tillsätt sedan socker, vaniljsocker, salt och kakao. Rör in i mjölblandningen och tillsist vattnet så det blir en jämn smet.
Häll i muffinsformar. Fyll formerna bara till hälften, då de jäser mycket! Muffins utan ägg smular mer än muffins med ägg, det hjälper att låta dem svalna helt innan de serveras så blir de fina.
Grädda i förvärmd ugn 175C ca 20 min