OST-SUFFLÉ
Så lätt att göra och så gott.
2 1/2 dl sojamjölk/mandelmjölk eller annan växtmjölk
4 äggulor
1krm salt
1 krm muskot
2 tsk maizena
5 äggvitor
mjölkfritt margarin för att smörja formen
Sätt ugnen på 225°.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under vispning. Låt svalna något. Vispa i äggulor, salt, muskot,majsstärkelse och pizzaost. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Gör det för hand och rör inte mer än vad som behövs för att blanda äggvitor med ostsmeten. Smörj en ugnsfast form noga, sufflen blir nästan dubbelt så stor så den måste ha plats att utvidja sig. Häll i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen 15–20 min.
Ät den varm, gärna med kalamataoliver, och glutenfria ciabatta.
Saknar du köttet, kan du ta lite strimlad skinka eller salami till.