Hemgjord Godis gör vi kanske mest till jul och påsk, men kan förståss njutas när som helst på året. Dessa recepten är lätta att göra, ta gärna med barnen och gör tillsammans.
Citrontryfflar
1 citron
100g rismjölkchoklad
50g mjölkfritt margarin
Tvätta och torka citronen. Riv det yttersta på skalet, -det är här den starka citronsmaken sitter! Smält margarin och choklad över låg värme till det är helt smält. Blanda. Rör i det ievna citronskalet och ca 1msk saft. Blanda väl, häll upp i en skål och låt svalna. När det börjar bli hårt, skär man det i fyrkanter och äter som fyrkanter eller rullar till små bollar och pudrar med kakao.
Hallontryfflar
1dl frusna hallon
100g mörk mjölkfri choklad
50g mjölkfritt margarin
Låt ca 2 dl frusna hallon tina, och passera dem genom en sil så du blir av med alla kärnor. Smält margarin och choklad över låg värme och blanda i de passerade hallonen. Låt stelna och skär i fyrkanter eller rulla till kulor med kakaopuder runt.
Mintpraliner
1 äggvita
350g florsocker
1tsk pepparmintsarom
200g mörk mjölkfri choklad
strössel/chokladchips/hackade nötter
Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt pepparmintsaromen och blanda i florsocker, lite i taget. Blanda det hela till en fast deg.
Rulla kulor av degen och platta till dem. Låt de stå och torka minst en timme.
Smält choklad i vattenbad, doppa de tillplattade kakorna i chokladen, strö på lite strössel, chokladchips eller hackade nötter och låt de stå och stelna på bakplåtspapper.