Citronkladdkaka
Denna kakan blir riktigt syrlig och knäckig söt. Den är bakad med självjäsande mjöl från www.glitne.se och blir luftig och fin utan ägg.
1 citron
150 g mjölkfritt margarin
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl glutenfritt självjäsande mjöl
1msk maizena
3msk äpplemos
1msk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2-4 msk saft.
Blanda citronskal, citronsaft och alla andra ingredienser och vispa sammen till slät smet. Har du inte äpplemos så ersätt med ca 2 msk juice.
Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa gärna med kokosmjöl. Tänk på att kakan blir dubbelt så tjock när den gräddas, så välj en form där den inte rinner över!
Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen.
Jag tycker den är god som den är, men eventuellt kan man servera med mjölkfri vispgrädde.