Själv tycker jag kalla grönsaker är tråkiga. Visst, paprika är gott, men till mat gillar jag varme grönsaker. En favorit har blivit frityrstekta brokkoli och blomkålsbuketter, doppade i välkryddad kikärtssmet:
PAKORA
300g kikärtsmjöl
1ts garam masala
2ts salt
1 ts gurkmeja
1ts chilipulver
1ts krossad vitlök
ca. 3dl sojamjölk eller annan växtmjölk
brokkoli eller blomkål eller andra grönsaker i små bitar.
olja till fritering
Bland mjöl och kryddor med mjölken till en lagom tjock smet. Mjölkmängden kan behöva justeras lite. Kontrollera att den är lagom smetig genom att doppa en bukett i smeten; den skall bli täckt av smet när du tar upp den.
Värm upp frityroljan till hög temperatur. Ha bara några få grönsaksbitar i samtidigt, så du inte kyler ner oljan.
Grönsakerna kommer ut varma men krispiga, och kikätsjackan är härlig kryddig!