Mjölkfri Choklad

Mjölkfri Choklad

På glutenochmjolkfri.se har vi mycket mjölkfri choklad som även är laktosfri, glutenfri och sojafri.

Viss typ av mörk choklad som man kan hitta i vanliga affärer är mjölkfri, dock skall man alltid kolla. Mörk blockchoklad fungerar bra att ha i mat, eller för att göra chokladöverdrag till mandelmassa, pepparmintparliner och liknande. Men den kan bli lite maffig att äta, och dessutom är det ibland roligt med ’riktig’ choklad med fyllning och spännande smaker. Det finns nästan hur mycket som helst, men jag skall försöka presentera ett urval som visar på en viss bredd. Själv är jag inte så förtjust i amerikansk choklad som oftast är lite sötare och fetare, så jag koncentrerar mig på europeiska och australiensiska producenter. Bland dem har vi BonVita som är ekologisk och mycket medveten om att allt skall vara naturligt utan tillsatser och hälsosamt. Sweet William är australiensiskt och har i mitt tycke en god smak som liknar europeisk choklad. Men för mer spännande fyllda choklader måste vi till GoMaxGo från USA. En aning sötare, men mycket goda och fullgott alternativ till vanliga chokladsorter. Se några av våra choklader här.

 

BONVITA är nederländsk, och gör choklad med soja eller ris. De har neutral rischoklad som kan ätas och användas som vanlig mjölkchoklad. Det finns en vit rischoklad. Sedan har de smaksatt chokladkakor med bland annat apelsin och tranbärsmak. Som fylld choklad finns rischoklad med pistage och kokos. De har också BonBarr serien, där det bland annat finns en nougatfylld choklad.

Glutenfri Choklad

Sweet William är australiensiskt, och garanterar rena varor utan spår av gluten, mjölk eller nötter. De har även stort urval på sockerfritt. Deras choklad har god smak, är inte fettig som vissa sorter kan bli, utan kraftig chokladsmak och lagom sötma. Dessutom har de båda ljus choklad och vit choklad.

 

 

Några andra personliga favoriter är amerikanske Go Max Go som gör mer spännande choklad med olika fyllningar, som Thumbs Up, Mahalo, Twilight and Jokerz. Den sista är dock glutenhaltig. Sedan är Vantastic Foods ett bra märke som också gör specialchoklad inför våra högtider. Vi har huset fullt av söta små påskharar runt påsk, med riktigt god vit eller ljus choklad. Till jul har de tomtegubbar och adventskalendrar. .