Mjölkfri Glass

Mjölkfri Glass

Mjölkfri glass har funnits länge. Den vanligaste, som du hittar i nästan alla affärer är Tofuline. Den är gjord på soja, och är lite söt men god. Vill man undvika soja, så finns det glass från Oatly, dock innehåller den lite gluten. Ibland kan man i affärer hitta kokosglass, men det är inte så vanligt. Numera har några affärer fått en ris-glass, Rice. Godare än Tofuline, och rekommenderas!
Mjölkfri Glass Kokosglass

Ett gott alternativ är Smooze. Det är en australiensisk glass som använder färskpressad kokosmjölk. Den smaker härligt krämigt och svalt. Mycket kokossmak, men då den är gjord av färskpressad kokos, är det en angenäm smak (inte som vissa konserverade kokosmjölksburkar, om ni förstår vad jag menar, Urk!). Finns båda som naturell och med fruktsmak. Dessa säljer vi på sommarhalvåret och förvaras i rumstemperatur. När man vill ha glassen, så skakar man påsarna så kokosmjölken och fruktsaften blandas väl, och lägger in i frysen. Dagen efter har man 5 goda glassar.

Eis-Traum vegansk glass

En rätt så ny produkt är tyska Eis-Traum, en vegansk vaniljglass som man lätt gör klar hemma och fryser in. Det går på några få minuter, och den fryser till under natten utan att bilda iskristaller eller sockra sig. Med Eis-Traum har du alltid mjölkfri glass hemma.

Gör Mjölkfri Glass själv!

Vill man göra mjölkfri glass själv, tycker jag ett bra recept är 4 äggulor till 1dl färska jordgubbar, mixa med stavmixer till slät massa, och ställ i frysen tills den nästan har fryst. När den är lite kall och krämig tycker jag den smaker som bäst!

En kul variant är att göra på pistagenötter, se recept i vår receptsamling.

Kokosgrädde eller egen vispgrädde fungerar också bra för att göra egen mjölkfri glass. Vispa så den blir stel, frys in så den blir lite kall. Blanda ev i en äggula per dl grädde, och sedan smaksätter man med vanlij, choklad (sås, smält eller finhackade bitar), bär eller frukt.