Mjölkfri Grädde

Mjölkfri Grädde och Vispgrädde

Mjölkfri Grädde

 

 

Länge trodde jag att jag inte skulle få smaka vispgrädde mer. Och då Alpro kom med sin Airy&Creamy var förväntningarna stora. Men det är säkert fler än mig som har blivit besvikna över den underliga, artificiella smaken på Alpro. Men det finns alternativ!

 

 

Mjölkfri Vispgrädde

 

Tre varumärken värt att nämna är Oatly, Schlagfix and Tofutown.

 

Tofutown har varumärket Soyatoo och gör ett av de bästa vispgrädde-alternativet på marknaden. De har tre varianter: Risgrädde, Kokosgrädde och Sojagrädde.

Soyatoos vispgrädder skall bara vispas med elvisp i några minuter så blir de härligt fylliga och krämiga. Rätt så neutral smak, men kokoskrämen har en lätt ton av kokos, -som i mitt tycke bara gör den ändå bättre kladdkakor och choklad- eller nötbaserade efterrätter! Risgrädden är mycket neutral, och sojagrädden aningen fylligare på smak men fortfarande rätt så neutral och går bra att kombinera med det mästa.

 

Schlagfix har en mjölk- och sojafri vispgrädde som finns som sötad eller osötad. Det är mer neutral i smak än Soyatoo, och liknar nog mest komjölkgrädden av alla alternativa produkt jag smakat. Många E-nummer för att få till en kräm som blir stel, men den blir också bra när man vispar den, och fungerar bättre i tårter än Soyatoo.

 

Man kan även köpa denna vispgrädde som spraygrädde.