Blogg kost hälsa glutenochmjölkfri

Välkommen till vår blogg!

Många har idag olika besvär med magen, de blir uppblåste, förstoppade eller har diarré, får magont, blir trötta efter maten, har gaser, mentala besvär som depression, ångest eller hudutslag. Allt symptom på matintoleranser. Många väljer också att leva utan gluten och mjölkprodukter då de har nedsatt ämnesomsättning, inflammatorisk tarmsjukdom IBD, eller proteinintolerans och ADHD, autism eller Asperger. Celiaki är en form för enzymdefekt där man säkert vet att gluten måste uteslutas i kosten, och många känner att de även vill ta bort mjölken för att må bättre.

I vår webshop tillhandahåller vi varor som är helt utan gluten och mjölk. Vi har glutenfritt mjöl, glutenfri pasta, glutenfria och mjölkfria efterrätter och kakor, växtmjölk, och mjölkfri grädde och vispgrädde, glutenfria och mjölkfria pulversåser och mjölkfri choklad. Givetvis är största delen av vårt utbud vegansk; utan både ägg och mjölk.

Tittar du längst ner till vänster på Glitne, så kommer du se kategorien ’recept’, där vi har samlat lite olika mjölkfria och glutenfria recept. Några är även veganska/utan ägg.

Här, i vår blogg, kommer vi snarare att fokusera på den andra delen av vår verksamhet: kostrådgivning. Vi håller till i Kungsängen, Stockholm men erbjuder också kostrådgivning över distans på telefon eller videolänk. I vår blogg kommer du att få läsa om hur du kan få hjälp att bli av med dina magbesvär. Vi skriver om matintoleranser, IBS, kost som hjälper vid olika sjukdomar och liknande. Hoppas du hittar något av intresse!

Vill du kontakta oss?

Ring 0765 855 405

eller maila till toril [at] glutenochmjolkfri.se