Citronkladdkaka

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Citronkladdkaka

 

 

Denna kakan blir riktigt syrlig och knäckig söt. Den är bakad med självjäsande mjöl från www.glitne.se och blir luftig och fin utan ägg.

 

1 citron

150 g mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

2 ½ dl glutenfritt självjäsande mjöl

1msk maizena

3msk äpplemos

1msk bakpulver

 

 

 

GÖR SÅ HÄR

 

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2-4 msk saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft och alla andra ingredienser och vispa sammen till slät smet. Har du inte äpplemos så ersätt med ca 2 msk juice.

 

Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa gärna med kokosmjöl. Tänk på att kakan blir dubbelt så tjock när den gräddas, så välj en form där den inte rinner över!

 

Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen.

 

Jag tycker den är god som den är, men eventuellt kan man servera med mjölkfri vispgrädde.