Grönsaksrätter

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Själv tycker jag kalla grönsaker är tråkiga. Visst, paprika är gott, men till mat gillar jag varme grönsaker. En favorit har blivit frityrstekta brokkoli och blomkålsbuketter, doppade i välkryddad kikärtssmet:

 

 

PAKORA

 

300g kikärtsmjöl

1ts garam masala

2ts salt

1 ts gurkmeja

1ts chilipulver

1ts krossad vitlök

ca. 3dl sojamjölk eller annan växtmjölk

 

brokkoli eller blomkål eller andra grönsaker i små bitar.

 

olja till fritering

 

Bland mjöl och kryddor med mjölken till en lagom tjock smet. Mjölkmängden kan behöva justeras lite. Kontrollera att den är lagom smetig genom att doppa en bukett i smeten; den skall bli täckt av smet när du tar upp den.

 

Värm upp frityroljan till hög temperatur. Ha bara några få grönsaksbitar i samtidigt, så du inte kyler ner oljan.

 

Grönsakerna kommer ut varma men krispiga, och kikätsjackan är härlig kryddig!