Nötglass

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Nötglass

 

Mjölkfri, sojafri, glutenfri och sockerfri, vegan

 

Detta är ett alternativ till glass, gjort på massor av nyttigheter som nötter, spenat, banan och avokado. Socker behövs inte, den lena feta smaken av nötter och vispgrädde gör att det blir gott ändå!

 

INGREDIENSER

1 pk kokosgrädde Soyatoo (3dl)

1dl sojamjölk/mandelmjölk eller annan växtmjölk

1dl rå cashewnötter

1 avocado

1 banan (gärna frossen)

1,5 dl spenat, gärna fryst

¼ tsk salt

1,5dl rå pistagenötter, grovhackade

 

Lägg alla ingredienser utom pistagenötterna i en matberedare och kör till det blir en slät massa. Tillsätt pistagenötterna, men kör bara till de blir grovhackade och bjuder lite tuggmotstånd. Om du har använt frossen spenat och banan blir konsistensen lite som soft-ice och god att äta direkt, annars måste den in i frysen i 2-4 timmar. Den kan bli aningen hård om den står länge i frysen, men ta ut den 15-20min innan den skall ätas så blir den lagom hård. Otroligt god, och bara nyttigheter!