Godis

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Hemgjord Godis gör vi kanske mest till jul och påsk, men kan förståss njutas när som helst på året. Dessa recepten är lätta att göra, ta gärna med barnen och gör tillsammans.

 

 

Citrontryfflar

 

1 citron

100g rismjölkchoklad

50g mjölkfritt margarin

 

Tvätta och torka citronen. Riv det yttersta på skalet, -det är här den starka citronsmaken sitter! Smält margarin och choklad över låg värme till det är helt smält. Blanda. Rör i det ievna citronskalet och ca 1msk saft. Blanda väl, häll upp i en skål och låt svalna. När det börjar bli hårt, skär man det i fyrkanter och äter som fyrkanter eller rullar till små bollar och pudrar med kakao.

 

 

Hallontryfflar

1dl frusna hallon

100g mörk mjölkfri choklad

50g mjölkfritt margarin

 

Låt ca 2 dl frusna hallon tina, och passera dem genom en sil så du blir av med alla kärnor. Smält margarin och choklad över låg värme och blanda i de passerade hallonen. Låt stelna och skär i fyrkanter eller rulla till kulor med kakaopuder runt.

 

 

Mintpraliner

1 äggvita

350g florsocker

1tsk pepparmintsarom

200g mörk mjölkfri choklad

strössel/chokladchips/hackade nötter

 

Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt pepparmintsaromen och blanda i florsocker, lite i taget. Blanda det hela till en fast deg.

Rulla kulor av degen och platta till dem. Låt de stå och torka minst en timme.

Smält choklad i vattenbad, doppa de tillplattade kakorna i chokladen, strö på lite strössel, chokladchips eller hackade nötter och låt de stå och stelna på bakplåtspapper.