Glutenfria Ciabatta

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Baka glutenfria Ciabatta!

 

Nygräddade varma ciabatta, finns inget bättre. Jag tycker det varit svårt att hitta bra glutenfria recept på ciabatta. De blir inte riktigt så knapriga på ytan och så sega inuti som jag vill ha dem.

 

 

Här kommer därför mitt receptförslag på ciabatta, bakat på Glitnes glutenfria ljusa brödmix från Doves Farm. Sedan det tar tid att göra dem, bakar jag en lite större protion och fryser in men halvera om du bara vill äta dem färska. Mjölet köper du på www.glitne.se

 

Recept Ciabatta, (glutenfri, mjölkfri, äggfri, vegansk, laktosfri)

 

700g glutenfri ljus brödmix

1dl olivolja

5dl vatten (kan behövas justeras, beroende på hur länge man jäser och hur mycket som förångas då)

2 tsk salt

1pk jäst, blå

 

Blanda alla ingredienser, vattnet skall helst vara 30-40C, så jästen vaknar till liv och börjar arbeta. Ält degen på max effekt i maskin i 10minuter. Den skall vara lagom seg.

Låt det stå lite svalt och jäsa i 2 timmar.

Forma till små rektanglar. Med en tesil kan man drysa lite mjöl ovanpå brödet. Alternativ lite olja och saltkrystaller är också vackert och gott. Låt de efterjäsa ca 1 timme.

 

Grädda nede i ugnen vid 240C i runt 20-25min

 

Låt svalna något.

 

Härligt knapriga utanpå, och aningen sega inuti.

 

Bon Apetit.