Kokospannacotta

Gluten & Mjölk-Fri

En sida om att leva utan gluten, vete och mjölkprodukter

Receptet till denna underbara pannacotta hittade jag på paketet till Kara kokosgrädde. Kara gör kokosgrädden på färska kokosnötter, och det märks på smaken, den är godare än någon annan kokosmjölk och kokosgrädde som finns på svenska marknaden!

 

1l Kara kokosgrädde

5st gelatinblad

2.5 dl strösocker eller sockeralternativ

1st vaniljstång

200g rostade kokosskivor (valfritt)

200g mörk choklad

 

Blötlägg gelatinbladen i en skål med vatten. Häll kokosgrädde och socker i en kastrull och vispa under uppvärmning tills sockret har löst sig. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ut fröna och tillsätt till kokosblandningen. Låt blandningen kokos upp försiktigt och tag sedan av plattan. Lyft ur vaniljstången. Häll i serveringsfat och låt stelna i kylen några timmar.

 

Servera pannacottan med rostade kokosskivor och grovhackad mörk choklad.